tisdag, juni 09, 2009

DeLorean som film?

När jag var 8 år såg jag Tillbaka till framtiden för första gången. Sedan dess har jag önskat mig en DeLorean. Än har det inte slagit in.

Jag ska ärligt säga att jag inte är särskilt intresserad av bilar. Men jag kan tänka mig en sådan, men det går även bra med en Jaguar, vilken modell som helst egentligen. Vi får se hur det blir med det.

Via eminenta filmsajten Slashfilm.com ser jag nu att en film om John DeLorean och dennes bil är på gång. Jag längtar redan nu. Läs HÄR. Biltillverkare verkar överlag vara lite speciella. DeLorean verkar komplett galen! Ett rykte som jag har hört, vilket säkert inte är sant, om när bilföretaget gick omkull, då fick DeLorean, under ett antal månader sina arbetare att fortsätta tillverka bilar - men e fick ingen lön. När det sedan förstod att de aldrig någonsin skulle få den lön de arbetat för, tog de alla reservdelar och körde ner dem i en sjö i närheten av fabriken. Som hämnd kan man tycka att det är lite verkningslöst - alla de 2500 DeLorean-bilar som tillverkades är gjorda i rostfritt stål...

Nåja. Och var har jag hört det?

2 kommentarer:

Maria sa...

Något för dig, McFly? :)http://www.delorean.nu/ Obs! Man behöver inte äga en för att gå på deras träffar.

Marty McFly: Wait a minute, Doc. Ah... Are you telling me that you built a time machine... out of a DeLorean?

Dr. Emmett Brown: The way I see it, if you're gonna build a time machine into a car, why not do it with some style?

PS. Jag bodde i någon Arabian Homes-compound ca 1982-1985 ang. Jeddah.

Rikard Ekholm sa...

Tack för tipset till hemsidan, det är roligt att se att det finns entusiaster. Måste skaffa mig en DeLorean. De är säkert väldigt dyra.

Bra repliker. Klassiskt.

Jag bodde där 1987.
Men har varit nere en del senare också. Senast 2003.