onsdag, november 12, 2008

Vad ska man säga


Filmen Wanted, med Angelina Jolie och James McAvoy är bra...


Men serien av Mark Millar och JG Jones är inget vidare...

Tidigare har jag skrivit om Mark Millar och serien Kick-Ass.
Innan succén med Kick-Ass skrev Millar Wanted, en serie jag inte gillar. Grundförutsättningen är den extrema antitesen av idén om superhjälten och på så vis bryter serien ny mark.

Till en början framstår huvudpersonen, Wesley Gibson, som en samtida Peter Parker (Spider-Man), men istället för att bli en hygglig kille med superkrafter, blir Gibson en ärkeskurk, fast inte på något roligt, spännande sätt. Gibson blir världens äckligaste skitstövel, serien är extremt amoralisk. Detta funkade inte på mig. Ett bättre argument för att inte läsa serien är kanske att påpeka att huvudpersonen ser ut exakt som Eminem. Uuuh.

Filmen däremot var riktigt bra. Den byggde å andra sidan ganska lite på serien.

Nu kommer Wanted på dvd och
HÄR finns en intervju med en pratglad, lite rund coca-cola drickande Mark Millar. Intervjun, som är ganska bra, bjuder på något mycket – MYCKET – ovanligt.

Det är nämligen så att all läsk gör att Millar blir – mja – ni fattar. Han undrar därför om det är okej att gå på toaletten. Sagt och gjort. Men…

Ingen stänger av ljudet. Trappsteg. Dörr. Dragkedja och sen kommer det omisskännliga ljudet. Det porlar helt enkelt. Och ingen har redigerat bort hans ”paus” innan intervjun läggs ut. Därför hör man när världens i dag mest uppmärksammad serieskapare gå på toaletten vilket förstås är helt absurt!

- Sometims, you know, you really need to pee, säger Mark Millar med bred skotsk dialekt, när han sätter sig igen.

Inga kommentarer: