onsdag, februari 02, 2011

Henry Cavill är Super

Då är det klart. Henry Cavill ska spela Superman i Zack Snyders kommande film, som just nu under preproduktionen går under namnet Superman: Man of Steel. Mycket återstår av arbetet innan den kommer på vita duken. Premiären är satt till 2012. Manus är skrivet av David S. Goyer som också ligger bakom den nuvarande filmserien om Batman. Och Christopher Nolan producerar. Det är lätt att få höga förväntningar, känner jag. Men Superman är en krånglig karaktär, en omständig superhjälte på sitt sätt.

Det som så ofta gör en superhjälte intressant är inte att han/hon är superstark/supersmart, utan bristerna karaktären bär med sig. Daredevil är ju blind, Spider-Man känner sig medskyldig till sin farbrors död, Batmans föräldrar dog när han var liten, något han aldrig kommer över - men Superman är liksom alltid på gott humör och oövervinnerlig...

Ska bli mycket spännande att se hur Zack Snyder löser det här. Jag tyckte bra om hans filmatisering av "ofilmbara" The Watchmen och är helt betagen i hans filmatisering av 300.

Redan så svämmar internet över med photoshoppade bilder på Henry Cavill som Superman. Ännu har inga officiella bilder släppts. Cavill är annars kanske mest känd för rollen som Charles Brandon i The Tudors.