lördag, april 03, 2010

Äntligen! Miller & Lee är tillbaka


Ny pr-bild, All-Star Batman & Robin - nystart februari, 2011.


Fantastiska nyheter. All-Star Batman & Robin kommer tillbaka – snart.
Serien startade i september, 2005, och det senaste numret kom i augusti 2008. Sammanlagt har tio nummer getts ut.

I går på The Source, DC Comics blog, lanserades nyheten att ytterligare sex nummer kommer ut med start från februari, 2011. Ett nummer per månad.

All-Star Batman är en mycket speciell serie av flera anledningar. För det första är den skriven av Frank Miller, som är en livs levande serielegend, och tecknad av Jim Lee, en av de mest uppskattade och överlägset bästa tecknarna i serievärlden.

All-Star Batman har sålt fantastiskt bra, men är samtidigt utskälld både bland kritiker och läsare. För egen del älskar jag verkligen serien, framförallt eftersom den ger en helt ny bild av Batman; visar hur galen en människa måste vara som klär ut sig till fladdermus och bekämpar skurkar. Dessutom är den sanslöst rolig. Batman är annars aldrig särskilt rolig. Gravallvarlig är nog ordet.

Jag har funderat över varför serien slutade komma ut. Den sålde bra och det brukar räcka för ett förlag att fortsätta ge ut en serie. Jag misstänkte att det var Miller som satt käppar i hjulen eftersom att han medregisserade Sin City och på egen hand regisserade The Spirit. Jim Lee berättar på bloggen att det är han som har krånglat – så sluta krångla och se till att teckna klart!

Inga kommentarer: