onsdag, september 10, 2008

Rikard intervjuar Rikard om Cecilia

Rikard 1: Du har intervjuat Cecilia Widenheim. Den ligger uppe nu, HÄR. Varför har du intervjuat henne? Och varför på Konsten.net?

Rikard 2: Därför att hon sedan drygt en vecka är ny direktör på IASPIS. Det är en viktig tjänst. Och det går inte att förlita sig på att dagspressen intervjuar henne.

Rikard 1: På Konsten.net?

Rikard 2: Ja. Konsten.net fyller 10 år på lördag. Anders Olofsson har jobbat hårt för att nå ut. Det är en bra plats att presentera en intervju. Många läsare.

Rikard 1: Du jobbade på Moderna Museet när Cecilia Widenheim gjorde flera av utställningarna hon nämner. Du nämnde dem inte själv i den första frågan. Varför?

Rikard 2: Det stämmer bra. Jag jobbade på Moderna Museet då som värd. Jag och de andra värdarna har nog sett mer av Ann-Sofi Sidén än de flesta andra i hela världen. Min fråga representerar den bild många har av Cecilia när hon fick jobbet. Hennes svar är intressant, tycker jag.

Rikard 1: Tror du hon kommer att göra ett bra jobb?

Rikard 2: Ja. Utifrån de förutsättningar hon har. Hon är seriös.

Rikard 1: Fredrik Liew?

Rikard 2: Rolig nyhet. Jag och Fredrik läste tyska tillsammans på gymnasiet. På den tiden var vi popnördar. Typ. Förövrigt ska Fredrik visa Moderna Museets samling för ett antal studenter som jag och en lärare tar med oss till Moderna Museet i nästa vecka. De läser Estetik A. Fredrik ställer upp. Och han gillar det.

1 kommentar:

Karl sa...

Dessutom är fredrik en klippa i fotbollslaget Kuben div 14 herrar södra i Korpen. Gjorde en stabil insats som keeper i onsdagens match mot Dynamit BK som Kuben vann med 2-0