lördag, september 13, 2008

Adidas, just do it!


Rod Laver, Vintage. Bild: Sneakersnstuff.com

Nu är det så här. Jag tycker om skor. Och jag vill veta vilka nya modeller Adidas lanserar. Närmare bestämt: Jag vill veta vilka nya Rod Laver-modeller som kommer ut på marknaden. Rod Laver är en före detta tennisspelare, kanske historiens bästa. Adidas gör skor i linje med de modeller som han antas ha burit på tennisplan. Ett slags vintagemode. Så är det för mig. Punkt slut.

Problemet är som följer: Det är omöjligt som konsument att veta vilka nya Rod Laver-modeller som komma skall – om några nya modeller överhuvudtaget kommer.

Vad göra? Jag går till Sneakersnstuffs hemisda, jag kollar Caliroots hemsida. Jag går till och med in på Adidas trista internationella hemsida. Den senare är hopplös. De två tidigare har i alla fall en ny modell att visa upp. Men bara EN modell. Det ska komma mer.

Använder jag Google skiter sig allt typiskt nog. Någon sammanhållen Rod Laver-lansering verkar inte existera. Varför finns det inte en internetbaserad nyhetstidning som enbart specialiserar sig på sneakers!? Den skulle ju lätt – extremt lätt – överleva på annonsintäkter. Varsågod, ta min idé, sätt igång bara.

Hur kommer det sig att Internet och den aktivitetskultur vi lever i inte fungerar? Jag vill handla. Jag vill spendera en del av mina förvärvade pengar på nya skor från Adidas. Men jag kan inte eftersom jag inte vet var skorna finns – eller ens om de finns.

Då kanske DU tänker: Hittar du inga så finns det inga, grabben. Men så enkelt är det inte. Enligt djungeltrumman ska det komma nya modeller.

Problemet är att verkligheten släpar efter. Vi har en ny kultur med utmärkta möjligheter, men företag som Adidas vägrar att koppla sitt sortiment till vanliga sökmotorer.

När de tillverkar nya modeller borde de sedan med en vanlig registrering göra dessa synliga för oss som vill ha dessa nya skor. Enkelt. Just do it, Adidas, typ.

6 kommentarer:

Erik sa...

Det var vi som gick omkring i ADIDAS Rod Laverskor i realtid. Jag köpte mina första i Frankfurt am Main 1964 eller 1965. Gissa hur det såg ut när jag kom i mina kritvita, i storlek 46.
> Och: man kan faktiskt inte att tillverka vare sig vintageskor eller årgångs- (vintage)viner! Du får gå till Myrorna och leta rätt på några slitna och illaluktande original från 60-talet!! Eller köpa vanliga Ecco. Inte så vintage kanske. Men jävligt samtida.
> Lycka till.

Rikard Ekholm sa...

Har du kvar ett par Rod Laver från den tiden så kan vi köpslå? Då skulle jag kunna ha etymologiskt korrekta vintageskor.

Du har förstås rätt. Du måste läxa upp modeindustrin. Deras svepande och historiskt inkorrekta sätt att använda vintagebegreppet på är faktiskt helt galet!

Erik sa...

Slängde bort dom när vi flyttade för några år sedan. För övrigt bör gamla språkpoliser bör lära sig att hålla käften. Och modebranschen skiter nog fullständigt i vad jag säger!

Rikard Ekholm sa...

Språkpoliser har ett jobb att sköta. Det gäller att hålla ordning!

Patrice sa...

Rikard, vi fixar detta! Jag känner hur det redan händer.

Rikard Ekholm sa...

Det är du som är entreprenören. Litar helt på ditt omdöme.