söndag, november 21, 2010

Avslöjande attityd från Noring

Ann-Sofi Noring skriver i SvD om Modernautställningen och den kritik utställningen har fått. Hon är...ja...otrevlig.

Här är hennes attack mot "en konstnär":

"En konstnär, som numera enbart tänker på sig själv och som deltog i den förra upplagan av denna utställning, tycker inte att nästa generation håller måttet. Det överraskar knappast. Och inte heller förvånar hennes försök att åka snålskjuts på några kollegers medialt effektiva provokationer. Det intressanta för läsarna ligger möjligen i att var och en inser att hennes krav på ”rätt konst” är en illa dold egomani som drivits in absurdum. Och sådant är också tillåtet i konsten, även om ingen håller med."

Noring är vice museichef. Med tanke på vad hon skriver och hur hon formulerar sig, aggressivt och otrevligt, står det bortom allt tvivel, hon är olämplig.

Tänk om Försäkringskassans vice chef bemötte kritik så här, eller Transportstyrelsens vice chef. Det skulle inte vara möjligt. Alla svenska myndigheter måsta agera på samma sätt. Med en gnutta stil och profil. Inte med skrämseltaktik.

Nu vet alla svenska konstnärer, som inte stryker MM medhårs, vad de har att vänta. Osakliga och insinuerande inlägg i media. "Konstnären" kan se fram emot en retrospektiv på MM år 2087.