måndag, mars 28, 2011

Eftersom Zack Snyder...

...är så intressant - hur kan en regissör som gjort karriär genom att använda publicerade serier (300 och Watchmen) som rena storyboards - inte vara intressant, så har jag följt arbetet med hans senaste film Sucker Punch med stort intresse. (Inte en seriefilm!) Nu har den haft premiär i USA. (Till saken är att 300 är osannolikt lyckad medan Watchmen är halvdan. Här borde Snyder ha insett att serien som sådan inte bara hux flux kan omvandlas till en storyboard. I det förra fallet gick det bra, men inte i det senare.) Nåväl.

Jag hade till en början stora förväntningar. En tidig trailer lovade gott (som om man kan tro på trailern!). Men senare trailers har sett billiga ut och premiärdatumet har flyttats fram (vilket är ett dåligt tecken då det brukar betyda att filmen har problem och måste klippas om eller något liknande). I Sverige har den premiär 8 april.

Den har fått blandad kritik, med en övervikt åt det mer negativa. Den intressantaste recension finns på IO9, läs den HÄR. Så här skriver Annalee Newitz: "Here is my question for you. Do you like watching mind-numbing entertainment that punches you in the face with a Special Message about how mind-numbing it is? If the answer is yes, then Sucker Punch is the right movie for you."

Hon gillar med andra ord inte filmen särskilt mycket, men med tanke på Newritz tankar, inser jag att jag trots allt måste se filmen. Hennes budskap är ju att filmen är en metafilm om det meningslösa med att se filmen...ett måste alltså!