torsdag, juni 05, 2008

Mer Jean Grey än Fågel Fenix

När Kalle skrev posten SARTS = Fågel Fenix 28 mars förra året hade vi båda tanken om att återigen börja blogga.

Och det gjorde vi. Fast lite mer sporadiskt än vad vi hade hoppats på. Jag har intervjuat Power Ekroth, Lars Vilks, Daniel Birnbaum och Lina Wennersten samt recenserat Annika von Hausswolff på Magasin 3. Det är med andra ord ingen vidare fart på SARTS, eller som man säger SARTS är mer Jean Grey än Fågel Fenix.

Fem texter på ett år gör kanske ingen blogg. Men det har sina orsaker - doktorandstudier och frilansliv.

Nu stundar en liten semester i St Ives, men också där ligger konsten nära till hands då Tate har en fillial i den gamla fiskebyn: Tate St Ives. Där visas under sommaren konst av Adam Chodzko samt grupputställningarna Dawn of a Colony: St Ives 1811–1888 och Modernism in St Ives.

Men om jag ska vara ärlig så handlar vistelsen i Cornwall mer om promenader på klipporna - och på stranden, roliga deckare och något glas vin, än om att specialstudera konsten.

By the way. I dag ska jag sitta som delexaminator på ett c-uppsats-seminarim. Inget märkvärdigt med det förstås. Det är doktorandens vardag. Men just den här uppsatsen refererar till två av mina texter, en intervju samt min magisteruppsats i estetik. Tänk att jag är så mycket akademiker att jag numera används som referenslitteratur! :-)

Inga kommentarer: