onsdag, november 09, 2005

SARTS No More...

Hej,

Nu är det dags för även mig att säga hejdå. SARTS var och är ett gemensamt projekt mellan Rikard och mig. Och vi har gemensamt fattat beslutet att låta SARTS:s blogg vara. Som framgår av Rikards inlägg är hans belut helt slutgiltigt medan jag kan tänka mig att skriva något då och då om jag känner för det. Detta ska inte tas som om att SARTS kommer att fortsätta utan snarare som en utdragen död.

Min motivation till att lämna skeppet är att SARTS inte längre är vad det från början var menat att vara. Tanken med SARTS var att det skulle vara en opretentiös plats för mig och Rikard att ventilera våra åsikter och prata om sådant vi tyckte var intressant. På senare tid har diskussionerna blivit lite för allvarliga och i o m fokuseringen på debatten om Krisen fick SARTS en drivande roll som från början inte var meningen. Detta innebär så klart press på både mig och Rikard som är svår att skaka av sig. Personligen började jag ta avstånd från SARTS redan förra våren/sommaren men det är inte förrän nu som jag eller Rikard formulerat våra tankar och känslor kring SARTS.

Jag vill tacka alla som medverkat till att göra SARTS vad det var/är (trots att det inte var det vi ville) och kanske SARTS död bidrar till att någon annan vill axla den mantel vi kastat av oss.


På återseende

Karl Nyberg

4 kommentarer:

Dorinel Marc sa...

Hej Karl!

Tack för ditt avskedstal. Ett talesätt säger att en ek lever i 300 år, dör i 300 år och bryts ner i 300 år. Så det finns chans att Sarts utdragna död kan vara lika länge som dess intensiva liv.

I ditt ärliga avskeds tal reagerade jag på att du ställde "opretentiöst" i motsats till "allvarlig".
Jag tycker att man kan vara allvarlig på ett opretentiöst sätt och opretentiös på ett allvarlig sätt.

Det förvånar mig också att få veta att du började ta avstånd från SARTS när det började bli debatt. Jag vill dock påminna dig att det allra första inlägget som publicerades på Sarts var signerat av dig och började och slutade med ordet debatt.

" Har debatten om konst och icke-konst någon reell relevans? När det institutionella konstbegreppet i teorin kan innebära att nätverk bestående av bara en person kan avgöra vad som är konst och när samma begrepp omintetgör frågan om när konst är, blir själva begreppet i sig lönlöst att debattera om. Frågan som ska ställas och som också ställs är hur betraktas konst? I och med denna vridning av perspektivet ges nya möjligheter till teoribildning och debatt. [Nyberg]"
http://sarts.blogspot.com/2004_09_01_sarts_archive.html

I ditt korta men inte alls opretentiösa öppningsinlägg (citerat ovan) använde du ordet debatt tre gånger.

Min konkreta fråga till dig är:
Vem tänkte du skulle bilda de nya teorierna och föra debatten? Och var?

Det är bäddat för ett givande utbyte på SARTSs dödsbädd men frågan är om du vill ha det.

Om du inte vill ha något mer utbyte här på SARTS, då ber jag dig att i likhet med Rikard ta bort möjligheterna för läsarna att lämna kommentarer på ditt avskedstal.

Med vänlig hälsning,
Dorinel

Karl Nyberg sa...

Hej Dorinel!

Kul att du tyckte att mitt avskedstal var ärligt; för det var det. Jag tycker inte heller att det finns någon motsats mellan opretentiös och allvarlig, du har alldeles rätt. Jag tog inte avstånd från SARTS när det började bli debatt utan för att jag inte längre tyckte det var lika kul.

Jag vet inte vem som skulle bilda de nya teorierna eller var. Det var mer menat som en öppning till en diskussion som Rikard och jag hade och som vi ville ha på bloggen.

Att jag inte tar bort möjligheten att kommentera betyder inte att jag nödvändigtvis kommer att delta i diskussionen utan är bara en möjlighet för andra att diskutera. Det vore intressant att höra vad andra tycker om dina frågor Dorinel.

Dorinel Marc sa...

Hej Karl!

Tack för svar!
Jag skulle vilja föreslå dig att du publicerar en post där framtida besökare kan lämna sina kommentarer om Sarts som helhet. Rikard har sagt sitt du har sagt ditt. Det skulle kännas bra om det fanns en post där framtida besökare kunde lämna sina meddelande eller inleda diskussioner med varandra.

Texten behöver inte vara lång utan det räcker med några få rader, t ex: Kära besökare, Sarts aktualiseras inte längre men läs gärna gamla inlägg och skriv dina intryck om Sarts som helhet under denna post ...

The Loser sa...

Synd! SARTS tar slut för tidigt, tycker jag. Kommer arkiven att ligga kvar eller bör man snabba sig om man vill läsa något?