måndag, juli 18, 2011

Laver i Berlin

Rod Laver. Tennisskon som lanserades av Adidas 1972 har kommit i en rad versioner sedan dess. Men det senaste året kom ingen alls. Förbryllande. Fast kanske behövde man starta om linjen, efter det förrförra årets något misslyckade Laversatsning där en rad samarbeten mellan Adidas och oberoende designers gick lite fel. Det blev helt enkelt inte så lyckat - det vill säga, det blev varken snygga eller coola sneakers.

Men nästa vår kommer en rad nya varianter. De kunde vi se på Bread and Butter i Berlin, den stora skomässan. HÄR.

Jag är lite osäker på de nya modellerna, som tycks gå i linje med de senaste mindre lyckade varianterna, fast de här är lite mer nedtonade, vilket är bra. De var lite mycket guld och silver senast, vilket krockar lite med den klassiska rena tennisprofilen som ju är skons ursprungliga profil.

Mja. Det ska bli spännande att se dem i butik om lite mindre än ett år. Och förhoppningsvis kommer det även några nya modeller. Laverskon har ju några ytterligare former, som inte använts på ett tag. Dels den lite bredare, med tjock sula, och den mindre, smalare med tunn sula. Nåja. Vi får väl se. Hoppas som alltid på det bästa. Tack och lov har jag tagit hand om de modeller jag har. De bör hålla i flera år till.