måndag, augusti 10, 2009

Tillbaka på universitetet

Då var jag tillbaka.

Efter sex veckor som sportreporter samt en vecka på Korsika börjar avhandlingsarbetet igen - och arbetet med kursen Kritik i teori och praktik som startar om ett par veckor.

Västervik - VT - var riktigt bra, kul och utmanande.
Höjdpunkterna var nyhetsarbetet med Västervik Speedway och turbulensen kring sportchefen Conny Torstensson, samt mina åtta-nio artiklar om Ostkustens Pärla, Västerviks stora tennisturnering.

Här en nöjeskrönika jag skrev för VT om kvinnor +45 som håller håret kort.

Korsika var varmt. 29 i luften, 25 i vattnet.
---

Jag har följt de stora tidningarnas kultursidor i sommar med vikande spänning. De har hållit låg klass, tycker jag. Allra sämst har Expressen Kultur varit. Tunn som vårisen sent i april.

Det var roligt att se att filosofen och kritikern Lars O Ericsson gav sig in i debatten igen. Läs HÄR. Han vet hur järnet ska smidas. Och nu ser jag igen varför kritiken ofta är så tråkig. Lars O säger något. Tänk om alla kunde göra det.

5 kommentarer:

Fia sa...

Hej! Back in buissness. Själv jobbar jag mina sista dagar på VT för denna gången, sen tar jag tag i Sociologistudier. Korsika lät härligt. Då är ni gott bruna nu. So long..-fia

Rikard Ekholm sa...

Kanske ses vi även nästa sommar.
Jo, ganska brun har man blivit...

Erik sa...

Håller med om Lars O Erikssons inlägg i DN. Följt diskussionen men blev besviken över att den inte nådde längre. Hur går det med kritikkursen? Den borde vara lockande för så många!
Och Korsika borde väl ha varit litet mera än värme i luften och havet? Eller?

Rikard Ekholm sa...

Kritikkursen är färdigplanerad. Kompendierna är uppkoppierade, schemat är satt och så vidare. Studenterna kommer 1 september!

Korsika var varmt. Det är det mest bestående minnet. Semestern var mer rekreationsresa än bildningsresa. Men visst blev det något kloster här och ett smalspår där. Miljön var bra och maten likaså. Korsika kan det bli igen.

När kommer du till Sthlm?

Erik sa...

Jag kommer knappast tillbaka till stan förrän 15 september. Ska jobba litet på MM under Dali-utställningen och installera mig i min nya, fina och svindyra lokal på Reimers!
Låter fint med kursen! Lycka till.Har inga planer alls för egen del, men ser framtiden an med tillförsikt.